dijous, 11 de maig del 2017

Camí dels 'play-off': 50 bitllets ja assignats, 15 campions decidits

Una setmana més, repassem el compte enrere per als play-off d'ascens a Segona Divisió B. Només queda una jornada a Tercera i en tots els grups hi ha incògnites per resoldre. Ja són 50 els equips amb bitllet per al play-off... i tenim ja quinze campions. Ja tenim sis segons i dos tercers classificats amb la plaça fixada. Ara hi ha 50 equips amb bitllet, falten per definir 22 confirmacions més... i fixar 49 places!

L'Atlético B, campió del grup madrileny // AtleticodeMadrid.com

Entre els nous campions, a més de l'Olot, hi ha més filials, com el Deportivo B, l'Sporting B o l'Atlético de Madrid B. La Peña Sport, el Calahorra o el Talavera del Reino també se sumen a la nòmina d'equips que buscaran l'ascens a una sola ronda, amb opció a repesca si no la superen.

El grup navarrès inclou una peculiaritat: l'Iruña, segon, és el segon filial d'Osasuna, i no pot optar a l'ascens ja que Osasuna B competeix a Segona B i no té opcions d'ascens (lluita per la permanència). Per tant, promocionarà fins al cinquè classificat, en el benentès que el tercer (Atlético Cirbonero) actuarà de segon, el quart de tercer i el cinquè de quart.

Amb tot, són sis els segons classificats que ja tenen plaça fixada i esperen un quart de grup per conèixer rival a la primera eliminatòria: Tropezón, Peralada, Alzira, Badajoz, At. Cirbonero i Conquense ja saben que tindran factor camp a favor a la primera eliminatòria.

Entre els tercers, Águilas (grup murcià) i Jerez (grup extremeny), tenen la plaça ja fixada.

Ja hi ha sis grups que tenen tots els bitllets repartits (falta ordenar places), i en canvi només són tres els grups amb un sol bitllet repartit. Amb tot, la darrera jornada presenta grans incògnites als 18 grups. Potser l'extremeny (cal definir el quart) i el de Castella la Manxa (cal definir qui serà tercer i qui quart entre Guadalajara i Villarobledo) són els que menys secret tindran en la cita final del curs.

Aquesta és la situació a les zones d'accés al play-off als 18 grups de Tercera, quan queda una jornada per tancar la lliga:


Font: tercera.cat


Els propers
L'última jornada, òbviament, tancarà els 22 bitllets que queden per repartir i les 49 places que encara s'han de fixar. Tres grups (4, 10 i 13, Euskadi, Andalusia occidental i Múrcia) han de decidir encara campió, i en el cas de bascos i andalusos s'han de fixar encara les quatre places del grup. El grup 14, l'extremeny, és el que menys incògnites presenta: ja té fixades les tres primeres places i només queda definir qui serà quart.

El CF Talavera ja és campió al grup 18 // CF Talavera


I nosaltres, quan?
Amb l'Olot campió, el Peralada segon i el Vilafranca ja classificat per al play-off, l'última jornada del curs, aquest proper diumenge, ens reserva dos grans al·licients:

  • Qui s'endurà el quart bitllet? El té molt a tocar el Terrassa, que puntuant l'obtindria. També té molts números d'obtenir-lo si perd. L'única combinació que el deixaria fora implciaria derrota dels vallesans, triomf del Sant Andreu i que les diferències de gols dels dos partits sumessin 8 o més.
  • Qui serà tercer i qui serà quart? Es repartiran les places el Vilafranca i l'equip que obtingui el darrer bitllet. Els penedesencs s'asseguraran el tercer lloc si guanyen a Ascó. O bé, si el Terrassa no guanya, en cas que els vilafranquins no sumin els tres punts. Per al Terrassa ser tercer passaria per guanyar i que el Vilafranca no ho fes. El Sant Andreu, en cas d'entrar al play-off, ho faria com a quart.

El calendari
Els campionats de lliga a Tercera Divisió acabaran aquest cap de setmana. S'hauran definit els 72 equips que jugaran el play-off d'ascens a Segona Divisió B, que sortejarà els seus enfrontaments dilluns vinent, 15 de maig.

A partir d'aquí, aquest és el calendari:

  • 20-21 i 27-28 de maig
    • Ronda de campions: 9 enfrontaments entre els campions; els nou vencedors pugen a Segona B; els perdedors queden repescats a la segona eliminatòria
    • Primera eliminatòria: 27 enfrontaments, distribuïts de la següent manera:
      • 18 quarts classificats vs. 18 segons classificats (tornada al camp dels segons)
      • 9 tercers classificats vs. 9 tercers classificats (se sorteja el factor camp)

  • 29 de maig: sorteig de la segona eliminatòria

  • 3-4 i 10-11 de juny
    • Segona eliminatòria: els 9 campions derrotats (repescats) + els 27 guanyadors de la primera eliminatòria s'enfronten en 18 creuaments, anada i tornada.
      • Es prioritza el factor camp per als 9 campions i els segons. Si queden enquadrats equips que han acabat la lliga en idèntica posició, el factor camp se sorteja.

  • 12 de juny: sorteig de la tercera eliminatòria

  • 17-18 i 24-25 de juny
    • Tercera eliminatòria: la definitiva. Els 18 vencedors de la segona eliminatòria es troben en 9 creuaments (factor camp per als que haguessin acabat millor classificats, si són d'idèntica posició se sorteja).

Els 9 vencedors d'aquesta eliminatòria pujaran a Segona Divisió B.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada