dimecres, 14 de juny del 2017

Banquetes 17/18

Amb la temporada acabada per a gairebé tots els equips, i coneixent ja 18 equips que disputaran el grup català de Tercera Divisió el curs vinent, obrim l'article per conèixer com està la situació a les banquetes per al nou curs. Com hem fet els anys anteriors, no incloem al recull els conjunts que tenen objectius en joc (sigui play-off, sigui estar pendent dels descensos no compensats) per una qüestió de respecte esportiu i informatiu.

Xavi Molist (amb Jordi Martínez de segon) ha estat l'últim tècnic presentat // CE L'Hospitalet

Els 18 equips que saben segur que disputaran la Tercera Divisió venen de diversos origens:
  • 3 descendits de Segona B (L'Hospitalet, Espanyol B i Prat)
  • 13 que continuen a la categoria (Terrassa, Vilafranca, Sant Andreu, Ascó, Pobla Mafumet, Granollers, Figueres, Vilassar de Mar, Palamós, Europa, Cerdanyola, Santfeliuenc i Castelldefels)
  • 2 ascendits de Primera Catalana (Santboià i Horta)

I els 2 equips que queden per definir a la propera Tercera sortiran de:
  • Peralada (si no puja) o La Jonquera (si els xampanyers pugen)
  • L'equip que superi la promoció d'ascens (entre Reus B Cambrils i Sants, que es resol aquest dissabte, 17 de juny)

Amb la situació definida, així estan per ara les 17 banquetes del curs vinent:

Tretze continuïtats
Sabem segur que com a mínim la meitat dels equips del curs vinent a Tercera mantindran els seus tècnics. Són deu ja els clubs que han anunciat les renovacions dels entrenadors.

El Prat, descendit de Segona B, anunciava uns dies després la renovació de Pedro Dólera al capdavant del projecte potablava. Dólera i el seu cos tècnic, que iniciaran el tercer curs al Municipal Sagnier, ja ha començat a configurar la plantilla per al curs vinent, amb novetats i continuïtats anunciades des de fa uns dies. El tècnic pratenc va aterrar al Prat procedent de l'Europa el 2015, i va obtenir el campionat del grup català de Tercera i l'ascens a Segona B un any després.



Andrés González, any 11 a la banqueta del Santfe // Santfeliuenc FC

Els dos clàssics de les banquetes de Tercera seguiran un any més. Andrés González obrirà l'onzena temporada al capdavant del Santfeliuenc, a qui va establir a Tercera el 2013 i que viurà el seu cinquè curs a la categoria. González és l'entrenador més longeu dels vint que entrenaran a Tercera el curs vinent.



A principis de maig s'anunciava la continuïtat de Toni Carrillo // Cerdanyola FC

El seu bon amic Toni Carrillo és l'altre clàssic: continuarà per desena temporada al Cerdanyola, club amb el qual ha passat de les categories regionals (el que ara seria la Segona Catalana) a establir-se a Tercera, divisió a la qual va aterrar el 2013. Amb els vallesans ha viscut el canvi de camp, de la Bòbila a Fontetes, i el creixement de l'equip, que aquest últim curs ha assolit una permanència tranquil·la.



El 19 de maig s'anunciava la renovació de Miki Carrillo // UE Castelldefels

El germà petit, Miki Carrillo, també continuarà a les banquetes de Tercera al capdavant del Castelldefels, amb qui iniciarà la quarta temporada, la tercera de completa (va aterrar als Canyars en plena temporada 2014/2015). En el seu primer curs no es va poder evitar el descens a Primera Catalana, però el 2016 l'equip retornava a Tercera com a campió de grup i aquesta temporada, tot i acabar quinzè, la permanència ha hagut de dependre de l'ascens de l'Olot, que ha salvat els grocs del descens no compensat.


També serà la quarta temporada per a Ivan Moreno al capdavant del Vilafranca. Dos dies després de tancar la temporada amb la dolorosa derrota al camp de la Unión Adarve, que acabava amb el somni de play-off dels penedesencs, el club anunciava la renovació del tècnic tarragoní. Moreno és el tècnic que fa més anys ininterromputs que entrena a Tercera, des del 2012, a la Pobla Mafumet. Amb els vilafranquins ha assolit grans fites: establir el club entre la nòmina habitual d'aspirants... i disputar dos play-off d'ascens a Segona B consecutius (acabant quart, màxima classificació històrica), el 2016 i el 2017.



Ivan Moreno obrirà el quart curs a la banqueta del Vilafranca // FC Vilafranca

La fórmula de l'èxit no es toca per al Vilassar de Mar, que mantindrà Manel Moya a la banqueta, després d'una espectacular segona volta que ha donat als maresmencs la permanència a la categoria. Moya iniciarà el seu tercer curs en aquesta nova etapa a la que és la seva segona casa gairebé. En aquesta etapa ha assolit un nou ascens per al Vilassar de Mar (el 2016) i una més que meritòria desena plaça aquest últim curs.



Mikel Azparren (esquerra) iniciarà el segon curs de tècnic andreuenc // Roger Graells - UESantAndreu.cat

Tres equips renoven la confiança en els seus tècnics després d'un curs d'estrena a les respectives banquetes. Al Sant Andreu s'anunciava abans d'acabar la lliga la continuïtat de Mikel Azparren i el seu cos tècnic una temporada més. Enguany els andreuencs s'han quedat a les portes del play-off, en un curs espectacular dels quadribarrats.


El Figueres també feia pública la renovació del tècnic Narcís Pèlach 'Chicho'. L'exfutbolista es feia càrrec de l'equip l'estiu passat, després d'haver dirigit al futbol base, i amb una novena plaça final prepararà aquest estiu la segona temporada com a director d'orquestra de la Unió. Amb un equip tècnic amb algun retoc, com la inclusió de l'exfutbolista professional Damià Abella (emordanès i exjugador del mateix Figueres).



L'staff de Chicho (quart per l'esquerra) per al segon curs a la Unió // UEFigueres.cat

A l'Ascó també continuarà Santi Castillejo, que ha vist com el conjunt ebrenc ha tancat el curs a la sisena plaça. Castillejo, que tornava a Tercera després d'haver entrenat a Segona B i debutat a Segona (com a tècnic del Llagostera), continuarà al capdavant d'un dels equips que sol sortir cada estiu com a aspirant a la zona alta.



El tàndem Esteva-Borsot continuarà al capdavant de l'Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Va arribar a mig curs a l'Europa i Joan Esteva ha acabat convencent la junta directiva liderada pel president Victor Martínez. Esteva i el seu equip (amb Matias Borsot al capdavant) renoven per liderar una renovació al Nou Sardenya. Per ara el club ja ha comunicat baixes, renovacions de pes (amb els capitans Alex Cano i Alberto González al capdavant) i el primer fitxatge, el d'Alex Torres, fins ara al Cerdanyola.


L'Espanyol B ha ratificat també el seu entrenador tot i el descens. David Gallego seguirà sent el tècnic espanyolista a Tercera Divisió. L'equip blanc-i-blau, a més ha anunciat només un fitxatge, el de Max Marcet (fins ara al Sabadell) i la continuïtat de Jordi Lardín com a director del futbol base. 

Piti Belmonte continuarà al Santboià després del retorn a Tercera // FC Santboià

El nouvingut Santboià, que torna a la categoria tres anys després, ha comunicat que Piti Belmonte continuarà a la banqueta després de l'ascens. Una fórmula que li ha servit per recuperar la categoria perduda la temporada 2013/2014. Serà l'estrena de Piti Belmonte a Tercera, després d'haver entrenat a Segona B (a la Grama, el Sant Andreu i el Badalona) i a Primera Catalana (al San Cristóbal i al Santboià).

El Granollers anunciava aquest 13 de juny passat la continuïtat de l'entrenador, Albert Cámara, que de fet ja està configurant l'equip per a la propera temporada, amb renovacions com les de Christian Hidalgo, Ricky Alcántara o Javi Sánchez. Serà la segona temporada de Cámara al capdavant de l'Esport Club, després del més que meritori vuitè lloc assolit aquesta temporada.

Cinc canvis

Hi ha un mínim de tres equips (seran un màxim de set) que tindran nou tècnic aquest curs. Per ara, però, només en un d'aquests ja sabem el nom del nou ocupant de la banqueta.

Vicenç Fernández agafa les regnes del Palamós // Palamós CF

És el cas del Palamós. A finals d'abril el tècnic dels últims tres anys, Joan Mármol, anunciava que no continuaria a la banqueta del degà del futbol català. Un cop acabada la temporada, el club anunciava (i presentava) Vicenç Fernández com a nou entrenador. Fernández ha estat aquest últim curs el tècnic del juvenil A palamosí. 

El Terrassa també tindrà nou tècnic, debutant a la categoria... i a les banquetes. Cristian García anunciava el passat 5 de juny, al costat del president del club, Jordi Cuesta, la seva retirada dels terrenys de joc... i Cuesta n'anunciava la incorporació com a entrenador, càrrec que compaginarà amb la secretaria tècnica. L'equip per a la 17/18 està molt avançat (entre fitxatges i renovacions). Recordem que a principis de juny es coneixia la no renovació d'Agustín Vacas, que va arribar amb la temporada iniciada i que ha dut l'equip a la tercera plaça i a la disputa d'un play-off d'ascens a Segona B per primer cop des del 2014.


Cristian García passa del camp a la banqueta // Terrassa FC

L'Hospitalet, que ha caigut a Tercera després de set temporades a Segona B, presentava el 12 de juny el nou cos tècnic, encapçalat per Xavi Molist, amb un exjugador riberenc, Jordi Martínez, com a segon entrenador. Serà l'estrena de Molist com a tècnic a Tercera, després de ser campió del grup 1 de Primera Catalana amb l'Horta, equip que ha ascendit a Tercera 17 anys després.

Un Horta que, per tant, també tindrà nou entrenador, després de la marxa de Molist amb l'ascens sota el braç. El conjunt barceloní no ha comunicat oficialment el nom del nou tècnic, però BTV Esports informava el passat 12 de juny que un tàndem tècnic format per Nacho Castro i Albert Poch dirigirà l'equip la propera temporada. Seria el retorn a la categoria de dos noms de recorregut recent a Tercera: Castro va estar al capdavant del Peralada quan els empordanesos van ascendir a la categoria i Poch hi ha entrenat durant sis de les últimes set temporades, en els seus passos per Gavà (2010-2014) i Europa (2015-2017). Inicialment semblava que la banqueta de l'Horta seria per a Miguel Ángel Samprón, però el tècnic va refusar l'oferta per motius extraesportius i personals.

La Pobla de Mafumet tindrà també nou tècnic. Martín Posse, que va arribar a la banqueta pobletana el 2014 i que va aconseguir l'històric ascens a Segona B el 2015, anunciava a principis del mes de maig que no continuaria dirigint els tarragonins i era presentat el 12 de juny com a nou entrenador de l'Olot, a Segona B. Com en moltes de les decisions que impliquen els pobletans, l'anunci del nou equip tècnic depén de l'estructura del Nàstic, que ha assolit la permanència a Segona Divisió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada