divendres, 23 de juny del 2017

David Corominas: "Som un equip que no sap fer altra cosa que atacar"

El Peralada és a 90 minuts de la glòria. El partit més important de la història de l'entitat  de l'Alt Empordà es jugarà al municipal i podria significar l'ascens a Segona B. Un dels puntals del filial del Girona és David Corominas. Un home experimentat al món del futbol que, des d'aquesta temporada, s'ha instal·lat a l'onze tipus del Peralada per tirar del carro d'un equip que està a punt de fer història.

David Corominas, capitaneja el Peralada a les portes de Segona B // Àngel Garreta - CEEUROPA.CAT
Una entrevista de Carles Garcia

La primera pregunta és molt bàsica, però també obligada. Amb quines sensacions afronteu aquesta setmana decisiva?
Com el que és. Com una final. Com el partit en què t'ho jugues tot en 90 minuts. Hem d'estar concentrats i controlar les emocions, que és el més important en aquests partits.

Com està el vestidor? Noteu la pressió o esteu tranquils?
El vestidor està súper il·lusionat, amb moltes ganes. La setmana d'entrenaments està anant increïble i amb ganes, evidentment, que arribi el partit perquè aquestes setmanes es fan molt llargues.

Heu canviat alguna cosa a l'hora d'entrenar o heu mantingut les rutines de la temporada?
Els místers han decidit que la metodologia de treball que dúiem tot l'any ens ha fet arribar fins aquí i també ens servirà per aquest partit tant important que tenim diumenge.

Durant aquest play-off hi va haver un partit, potser clau, per diferent a la resta, que és el de Conca. Vau començar guanyant 0-1, acabeu perdent 3-1. Va ser una ensopegada potser inesperada, però vau aconseguir refer-vos en el partit següent. Com ho vau gestionar?
Aquesta eliminatòria no és que es decideixi, però portes tant d'avantatge del partit d'anada que hi ha un moment, en què et poses encara més per davant a la tornada i ja penses més en la propera que no pas amb el partit en aquell moment. Crec que ens va passar factura això. Marxant 0-1 al descans, tothom sabia que la gesta de fer-nos cinc gols a la segona part era molt molt complicat i crec que ens vam relaxar una mica i ells ho van aprofitar per fer-nos tres gols. Però més enllà d'això no crec que sigui important. Són partits de 180 minuts, no són a 90, i s'ha de jugar amb tot per poder pujar.

A banda d'aquests 45 minuts, des de fora, fa la sensació que durant el play-off l'equip és més ferm i més madur que durant la lliga. Ha canviat alguna cosa?
Estem veient el fruit de tot l'any. Ha estat un any molt bo, i si que és veritat que en algun partit o en alguna fase hem pecat una mica d'inexperiència o de filial, però crec que estem traient tots els fruits que hem anat sembrant i s'està veient un Peralada bastant combatiu en tots els aspectes i s'està veient un Peralada ferm en defensa i matador a les àrees.

Parles que heu pecat una mica d'inexperiència i durant tota la temporada dèieu que calia anar a poc a poc, que l'equip era molt jove i, sobretot, nou. Al final s'ha demostrat que us heu sabut compenetrar molt ràpid. Com es forja aquesta química en un equip que parteix totalment de zero?
En aquest sentit sí que no hi ha secret. L'única cosa, i molt important, és que el vestidor sigui sa. I hi ha hagut un vestidor molt sa i important durant tota la temporada. Hem estat com una petita família, molt jove, però una família, i on no han arribat uns en una etapa de la temporada, han arribat uns altres. I així és com es fan els equips forts. Des del vestidor. I tant els de dalt, com els místers, com els jugadors hem fet un gran esforç, ens hem compenetrat molt bé tots junts i això està donant fruits.

Dintre d'aquest col·lectiu tu has destacat com el jugador franquícia de l'equip. No sé si et sents així.
Jo he intentat aportar el meu granet de sorra. Sí que és cert que per fer una plantilla molt competitiva no només fan falta bons jugadors sinó un bon equip. I s'ha aconseguit. Sí que jo he tingut la sort de fer un bon any, però això no vol dir que sigui només o en gran part cosa meva. És de tothom. Tothom ha fet el seu treball, ha posat el seu granet de sorra. Sí que un aporta més que altres en quant a experiència, però dins del camp la realitat és que tots hem estat a un nivell excel·lent.

Aquests granets de sorra i aquest nivell excel·lent ha fet que el Peralada, un club que l'any passat patia per no baixar, de cop i volta es trobi a 90 minuts de ser a Segona B. Com ho viu la Vila?
Bé. Amb moltíssima, moltíssima, moltíssima il·lusió. Amb moltíssima humilitat, com caracteritza la gent d'allà. Jo crec, de veritat, que en pocs llocs es pot estar més còmode i més a gust. La gent de Peralada està entusiasmada. Han passat de mirar el descens a poder aconseguir una fita històrica i és normal. En aquesta situació és normal que la gent estigui molt trempada i amb ganes que arribi aquest partit.

I l'Arnau [Sala] i en Xavi [Punsí], que tot i tenir experiència a Segona B, ja eren a Peralada el curs passat, com ho porten?
M'imagino que amb molta il·lusió, també. I amb molta humilitat. Són dues persones que viuen molt això del futbol des de sempre, ja no només aquest any. Pateixen molt, fan molt bé les coses i per fi han pogut tenir un any per gaudir. No dic que no ho hagin fet abans sinó que, lluitar per estar a dalt sempre és molt més maco, i crec que també es mereixien un any així. 

Coro és el màxim golejador de l'equip empordanès, amb 17 dianes // Sònia Pérez - CEEUROPA.CAT
Centrant-nos ja en el partit. Ningú li havia fet un gol al Rápido de Bouzas fins que van topar amb vosaltres. Això us fa ser una mica més optimistes?
Jo crec que aquestes coses són molt anecdòtiques. Sí que és veritat que duien 8 gols a favor i cap en contra, però nosaltres també dúiem una bona renda. Som dos equips molt bons, sinó no haguéssim arribat fins aquí. Les casualitats que no et marquin durant quatre partits diu molt, que ets un equip defensivament molt bo. Però al final és futbol, i ja siguis un equip defensiu o el millor atacant, això no vol dir que no et facin gols ni que en facis segur. Són partits que són una altra història i les eliminatòries no tenen res a veure l'una amb l'altra. Hem d'intentar continuar amb la fermesa que ens caracteritza com a locals i superar el Rápido de Bouzas amb una victòria a casa.

Hi ha alguna cosa del Rápido de Bouzas que us faci estar especialment alerta?
És un equip complicat, que té les coses molt i molt clares. Mossega molt, té jugadors contrastats, com el Carnero, i la veritat que tenen un equip bastant equilibrat en totes les línies. Evidentment que nosaltres hem de pensar en nosaltres. Tenir un cop d'ull en el rival, però nosaltres hem fet moltes coses aquest any com per no creure que si fem el nostre joc i el nostre futbol podrem aconseguir perfectament la victòria.

Tancareu la temporada a casa amb el partit definitiu davant de la vostra gent. Us agrada fer-ho així o, preferiríeu que, just en aquest partit, el gol valgués doble per vosaltres?
Ja ho vaig dir quan ens van emparellar. Això toca com et toca i té avantatges i inconvenients. Però jugar-te l'ascens a casa, amb la teva afició recolzant-te a dos metres sempre et dóna un punch més. Jo crec que en aquest sentit estem molt contents i més amb el resultat d'anada, que està molt obert. El que volíem era portar una mica d'avantatge i el portem. El que hem de fer és, tots junts, de la mà dels nostres familiars i els nostres amics que seran al camp i ompliran el municipal, anar tots a per l'ascens.

Amb un 0-0 en faríeu prou, però és impensable que el Peralada plantegi un partit al 0-0.
Evidentment, ja t'asseguro que no el plantejarem pel 0-0. Anirem a pel partit. Som un equip que no sap fer una altra cosa que atacar, atacar i atacar i així es farà. Si després, les circumstàncies diuen que el partit ha acabat 0-0, doncs millor per nosaltres que haurem aconseguit l'objectiu, però no serà l'objectiu primer. Anirem a pel partit i a guanyar.

La valoració de la temporada canviarà si hi ha ascens de si no n'hi ha?
Suposo que sí. Des de dalt tenen planificada una cosa o una altra, però la gent ha fet suficients mèrits per continuar tant a Tercera com a Segona B. La majoria de jugadors han donat un nivell molt molt alt, i jo crec que  ho tindran en compte. Evidentment que els que manen i decideixen són els que es menjaran el cap a partir de dilluns.

Ja la última, seguim fent ficció. Passi el que passi, et veurem l'any vinent amb el Peralada?
En principi sí perquè tinc contracte en vigor, tant a Segona B com a Tercera. La meva predisposició és total i jo estic súper content. Crec que és difícil que et tractin millor, tant pel Girona com pel Peralada. I si no passa res, si no hi ha res d'estrany, en David Corominas seguirà. Evidentment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada