dimecres, 14 de juny del 2017

Fem balanç, capítol 11: Sabadell B

Acabada la temporada, a tercera.cat obrim la secció Fem balanç, dedicada a valorar el curs per als 20 equips que han pres part al campionat al grup català de Tercera. En 20 articles, escrits per 20 periodistes o informadors que han seguit de prop els equips, analitzarem si s'han complert les perspectives previstes, quins han estat els moments clau del curs i amb quin nom propi ens podríem quedar per entendre l'any d'aquell conjunt en concret.

Al capítol 11 repassem el curs del Sabadell B, que ha tancat l'any amb descens a Primera Catalana després d'una segona volta en què va arribar a sortir del descens. Els vallesans acabaven la lliga vintens, cuers, amb 31 punts. Escriu sobre la temporada del Sabadell B en Miguel Ángel Rodríguez, apassionat del Sabadell, informador i estadístic del club (i que prepara un llibre sobre els 50 anys de la Nova Creu Alta), que aquest curs ha format part del cos tècnic del filial arlequinat.

Un onze titular del Sabadell B amb el lesionat Manel Raigón // Àngel Garreta - CEEuropa.cat
Fi de cicle
Un article de Miguel Ángel Rodríguez @MiguelAngel32

Després de tres temporades del CE Sabadell B a la Tercera Divisió s'ha arribat a la fi amb el descens a Primera Catalana. Una temporada marcada per un estiu mogut a l'entorn arlequinat, amb problemes per confeccionar la plantilla i que molt o poc van afectar a l'equip, sobretot a l'inici de lliga. Un inici de campionat força dolent –la primera victòria no va arribar fins la tretzena jornada- va acabar marcant el desenllaç final d'un equip molt jove que ho va donar tot fins al final.

Un equip liderat per Ignasi Senabre, que venia d'ascendir a Divisió d'Honor amb el Juvenil A arlequinat, amb una plantilla extremadament jove i amb molts futbolistes que vivien el seu primer any com a amateur després de la etapa formativa. Massa temps va costar adaptar-se a l'estil de joc i a la competició d'una lliga tan igualada com la Tercera Divisió i això va acabar sent decisiu per al resultat final, tot i l'sprint en la recta final de lliga que no va servir per mantenir la categoria.

Amb el triomf als Canyars l'equip sortia del descens // Andrés Burgos - UECastelldefels.com

La greu lesió del golejador Manel Raigón a Les Grases de Sant Feliu també va ser un moment important en l'equip, que va perdre un dels seus jugador referents. També l'explosió de Max Marcet amb el primer equip va privar de la seva participació en el filial. Dos jugadors cridats a marcar la diferència que en moments clau no hi van ser. Tot i això, i quan la permanència semblava una utopia, l'equip va enllaçar cinc victòries consecutives fora de casa i contra rivals directes com Castelldefels, Cerdanyola o La Jonquera per sortir del descens després de moltes jornades. Un punt de nou en el Tourmalet contra Olot, Peralada i Vilafranca i la posterior derrota en el partit clau a Manlleu van acabar per fer descendir el Sabadell B. Un filial que d'aquesta manera tanca tres temporades a la categoria amb molt bon rendiment.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada