L'Hospitalet se situa al capdavant del colideratge // Daniel Martínez - Radio Afición LH

Aquests són els resultats de la J3:

DISSABTE, 2 DE SETEMBRE
Vilassar de Mar 0-1 Reus B Cambrils (Ernest Forgas)

DIUMENGE, 3 DE SETEMBRE
Gavà 2-4 Europa (Aarón Bueno i Álvaro Fernández -p- / Manuel Raíllo, David Jiménez i Javi Navarro -2-)
Granollers 1-2 Espanyol B (Felipe Sá / Álex Bermejo i Javier Puado)
Sant Andreu 2-0 Pobla de Mafumet (David López i Ferran Jutglà)
Palamós 0-1 Santboià (Oriol Molins)
Cerdanyola 0-5 L'Hospitalet (Dani Fernández, Miquel Ripoll -2-, Óscar García i Agi Dambelly)
Castelldefels 0-1 Ascó (Sergi Moreno)
Vilafranca 0-1 Figueres (Gil Muntadas)
Horta 0-1 Santfeliuenc (Éric Zárate)
Terrassa 1-1 Prat (Raúl Torres / Alex Poves)

CLASSIFICACIÓ

Aquesta és la classificació després de la J3:

Resultats: 1 victòria local, 1 empat i 8 victòries visitants
Gols: 23
Màxim golejador: David Jiménez (Europa) i Miquel Ripoll (L'Hospitalet), 3 // Veure llistat complet

L'anàlisi dels dilluns (versió estival, en breu tornem a l'estructura habitual)

Dades, noms propis, fotos i vídeos que ens deixa la jornada

• Quatre fronts. Els equips que mantenien ple de punts, Prat i Horta, empaten i perden, respectivament, i la classificació queda molt concentrada, amb quatre colíders que sumen 7 punts (els potablava, a més de L'Hospitalet, Espanyol B i Santfeliuenc, amb cinc equips més situats a un o dos punts dels colíders per sota
El Santfe, que guanyava al Feliu i Codina, és entre els colíders // Jaime PG - Santfeliuenc FC

• Rècord històric. Mai des que el grup V agrupa els catalans de Tercera, des de 1980 (abans formaven part del 4, amb conjunts aragonesos) s'havien vist 8 victòries visitants en una mateixa jornada. El sostre, fins ara, eren 7 (l'últim cop, a la J24 de la 2013/2014)

• Estrenes. La J3 ha significat la del primer triomf per al Sant Andreu (que també marcava els primers gols), l'Europa, el Reus B Cambrils (primera victòria de la història a Tercera), el Santboià i l'Ascó

• Golejades. És líder l'Hospitalet per la diferència de gols... i gràcies al +8 que ha obtingut en les dues últimes jornades. A Cerdanyola els riberencs eren implacables (0-5) i quedaven a un gol d'igualar la màxima golejada de la temporada, del Castelldefels a Gavà (0-6)

• Orgull gavanenc. La complicada situació del Gavà, sense tècnic després de la marxa de Joan Mármol i amb els efectius justos per competir, es mantenia en la visita de l'Europa. Amb 0-4 per als graciencs al descans, tot feia pensar en un marcador més ampli, però a la represa els blaugranes treien l'orgull, anotaven dos gols i fins i tot eren a punt de fer el tercer. La derrota final (2-4) manté els del Baix Llobregat cuers, sense puntuar

• El descens. Ocupen les tres darreres places el Cerdanyola (el conjunt, dels que sumen 1 punt, amb pitjor diferència de gols, -6) i els dos equips que encara no han sumat cap punt, el Vilassar de Mar i el Gavà

• David Jiménez. El ràpid davanter de l'Europa encapçala, juntament amb Miquel Ripoll, de l'Hospitalet, el llistat de golejadors, amb 3 gols. Jiménez, però, és l'únic jugador que ha marcat en les tres jornades disputades, un gol per partit

• Després de 3 jornades, continuen invictes... un total de SET equips, que són els colíders (L'Hospitalet, Espanyol B, Prat i Santfeliuenc) i tres equips més situats entre els nou primers: Terrassa, Europa i Reus B Cambrils

• Ja no queden imbatuts. A l'inici de la J3 eren dos equips els que encara no havien rebut cap gol. Tots dos encaixaven aquest diumenge... a l'últim minut dels seus respectius partits: l'Espanyol B rebia el gol de Felipe Sá, del Granollers, i més tard el Castelldefels encaixava el de Sergi Moreno, de l'Ascó. Tots dos equips havien acumulat 269 minuts de joc sense encaixar
El Castelldefels encaixava el primer gol del curs // Alex Gallardo - UECastelldefels.es

• Després de 3 jornades, encara no han guanyat... un total de SIS equips, els sis darrers classificats: Vilafranca, Pobla de Mafumet, Palamós, i els tres del descens, Cerdanyola, Vilassar de Mar i Gavà

• Després de 3 jornades, encara no ha marcat... només queda un equip per estrenar-se, el Palamós, que no ha aconseguit cap gol després de més de 270 minuts de joc

• Perfil visitant. Ja ho hem comentat més amunt, rècord absolut en tota la història de Tercera, amb vuit victòries a domicili en una jornada. De fet, només es veia un triomf local, del Sant Andreu, i un empat, entre Terrassa i Prat

• 23 gols. Jornada d'anotació mitjana. Set equips es quedaven sense marcar i predominaven, clarament, els gols visitants, 7 a 16

• La jornada que ve. El duel entre l'Hospitalet i el Terrassa destaca en una J4 que també inclou un duel barceloní (Espanyol B-Sant Andreu), un del Baix Llobregat entre dos extrems de la taula (Prat-Gavà) i que inclou diverses lluites entre equips que ocupen per ara l'ampli espectre de la mitja taula

Partit a partit
  • Història. Un gol d'Ernest Forgas (primer del curs) donava al Reus B Cambrils una victòria històrica: la primera del filial roig-i-negre a Tercera. Els del Baix Camp continuen invictes en l'estrena a la categoria.
Ernest Forgas, autor del gol guanyador del Reus B Cambrils // Reus B Cambris

• Tercera seguida. El Vilassar de Mar encaixava la tercera derrota en tres partits i continua en zona de descens, penúltim. El conjunt maresmenc, a més, acumula dos partits sense marcar.
Tercera derrota (segona a casa) del Vilassar de Mar // Reus B Cambrils

• Golejada. L'Europa suma el primer triomf del curs al camp dle Gavà (2-4), en un partit que semblava decidit del tot al descans, amb 0 a 4. Els locals reaccionaven a la represa i maquillaven el marcador, inquietant els graciencs amb la possibilitat d'un tercer gol.
Celebració d'un dels gols de Javi Navarro // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Atacants. Els quatre gols escapulats els anotaven homes d'atac: Manuel Raíllo s'estrenava en lliga amb el gol de l'ex, que també marcava (demanant perdó en la celebració) David Jiménez, tercer gol a la lliga. Abans del descans arribava un doblet, amb gols bastant similars, de Javi Navarro entrant des de la dreta.
David Jiménez sumava la tercera jornada marcant // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Reacció. A la segona part el Gavà escurçava distàncies amb els gols d'Aarón Bueno (el primer que anoten els gavanencs aquesta temporada) i d'Álvaro Fernández, de penal a l'estil Panenka.
El penal "a lo Panenka" d'Álvaro // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Tècnic. Després de la marxa de Joan Mármol (que debutava com a tècnic de La Jonquera, amb triomf en l'estrena del grup 1 de Primera Catalana) exercia de tècnic al Gavà el director esportiu, Pablo Nazabal.
Raíllo havia obert la llauna amb un altre gol de l'ex // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Solidesa blanc-i-blava. Triomf del colíder Espanyol B a Granollers (1-2) fomentat en una bona segona meitat, en què arribaven els gols d'Alex Bermejo i de Javier Puado, que s'estrenaven com a anotadors. El filial encaixava als minuts finals el primer gol del curs, obra de Felipe Sá (segon de la temporada), que no podia evitar la primera derrota del curs dels granollerins, que són en zona mitjana (4 punts).

• Doble estrena. L'afició del Sant Andreu veia els primers gols andreuencs del curs... i el primer triomf, contra la Pobla Mafumet (2-0). Les dianes, de David López de falta i de Ferran Jutglà, aprofitant una indecisió visitant, arribaven a la segona part. Quatre punts per als andreuencs i segona derrota seguida per als pobletans.
Oriol Molins donava al Santboià el primer triomf del curs // David Ferrer - FC Santboià

• Dues cares. Un gol guanyador d'Oriol Molins (estrena com a vermell) donava al Santboià els tres punts al camp del Palamós (0-1), que continua sense marcar. Els del Baix Llobregat obtenen el primer triomf del retorn a Tercera mentre que el degà pendesenc queda amb 1 punt.
El Palamós continua sense marcar // David Ferrer - FC Santboià

• Golejada. El triomf clar de l'Hospitalet al camp del Cerdanyola (0-5) dona el lideratge als riberencs, comandant el quàdruple empat al colideratge. Els gols de Dani Fernández, Óscar García, Agi Dambelly i el doblet de Miquel Ripoll (tres gols en aquesta arrencada) completaven un triomf molt ampli. Després de la derrota el conjunt vallesà queda en zona de descens, antepenúltim, amb 1 punt.
Agi, un dels destacats per a l'Hospitalet a Fontetes // Daniel Martínez - Radio Afición LH

• Sobre la botzina. Un gol de Sergi Moreno (segon del curs) al minut 89 donava a l'Ascó la victòria al camp del Castelldefels (0-1), que encaixava el primer gol de tota la temporada i cedia, per tant, la primera derrota. Estrena victoriosa dels verds, que igualen els mariners amb 4 punts a la taula.
Celebracions després del gol de Sergi Moreno per a l'Ascó // Alex Gallardo - UECastelldefels.es

• Dues seguides. Segon triomf seguit del Figueres, aquest cop a Vilafranca (0-1). El gol guanyador de Gil Muntadas (que ja havia marcat a la J2) donava tres punts d'or a la Unió, que amb 6 punts queda just per sota de les places de play-off. El degà penedesenc, en canvi, encara no ha guanyat i amb 2 punts queda a la zona baixa.

• Sobre la botzina, segona part. Com la setmana passada, el Santfeliuenc s'enduia els 3 punts quan més mal fa als rivals i quan més alegria dona a l'equip guanyador, amb gol a l'últim minut. Éric Zárate, amb un xut creuat, tombava l'Horta (0-1), que cedia la primera derrota i queia del colideratge. Els blanc-i-blaus, 7 punts, entren al play-off.
Zárate donava el triomf al Santfe // Jaime PG - Santfeliuenc FC

• Empat al duel clau. En un partit entre clars aspirants a disputar play-off, repartiment de punts entre Terrassa i Prat (1-1). S'avançaven els vallesans, gol de Raúl Torres (segon del curs), però igualava el Prat abans del descans, diana d'Alex Poves (segona de la temporada). L'expulsió d'Amantini a la represa no alterava el resultat final. Els dos equips continuen invictes: els potablaves, com a colíders, amb 7 punts; els egarencs, dos punts per sota.
Ignacio i Amantini, capitans del Terrassa-Prat // AE Prat

Repàs general

• Moviments als Golejadors. David Jiménez (Europa) sumava el 3r gol en 3 jornades, un per partit, i Miquel Ripoll (L'Hospitalet) anotava un doblet que igualava Jiménez al capdavant. Se sumen al grup de jugadors amb dues dianes Raúl Torres (Terrassa), Alex Poves (Prat), Felipe Sá (Granollers), Sergi Moreno (Ascó) i Gil Muntadas (Figueres).

• Gols destacats. Ens quedem amb els gols 'clon' de Javi Navarro (Europa), el penal estil Panenka d'Álvaro Fernández (Gavà), Dani Fernández i Agi Dambelly (L'Hospitalet) i David López (Sant Andreu). [No hem vist imatges encara de cinc partits més d'aquesta J3].

• 70 gols. Els 23 gols de la J3 han fet abaixar mínimament la mitjana, que se situa als 2'33 gols per partit, per sobre a la de tot el curs passat (2'27). Fins ara s'han marcat 9 gols menys que els anotats a les tres primeres jornades del curs passat (79), una variació del -0'11%.

• Millor local: L'Hospitalet, Espanyol B, Prat, Santfeliuenc i Figueres (3 de 3, 100% dels punts) | Pitjor local: Vilassar de Mar i Gavà (0 de 6, 0%)

• Millor visitant: Horta, Castelldefels i Granollers (3 de 3, 100%) | Pitjor visitant: Sant Andreu, Palamós, Cerdanyola, Vilassar de Mar i Gavà (0 de 3, 0%)

• Victòries locals 27% | Empats 33% | Victòries visitants 40%

• Respecte el curs passat, es disparen els triomfs visitants fins a 15 punts (van ser el 25% dels partits llavors); una pujada tan intensa que es compensa amb un ampli descens, 19 punts, de les victòries locals (46% a final de la temporada passada) i un augment lleuger, 3 punts, dels empats (30% a la 16/17).

• Màxim golejador: L'Hospitalet (10) | Menys golejat: Espanyol B, Santfeliuenc, Figueres, Castelldefels i Sant Andreu (1)

• Menys golejador: Palamós (0) | Més golejat: Gavà (13)

• Rendibilitat. El Santfeliuenc és, en aquest inici de curs, l'equip que treu més rèdit als gols que anota. Per cada diana marcada ha sumat 2'33 punts de mitjana: 3 gols, 7 punts per als blanc-i-blaus.

• Camp on es veuen més gols. La Bòbila de Gavà, que ha vist dos triomfs visitants, és el camp que ha registrat més dianes fins ara, una mitjana de 6 per partit: 12 gols en 2 duels. A l'altre extrem de la dada, els Canyars i el Municipal de Palamós no arriben ni al gol per partit (0'50 de mitjana): en dos enfrontaments s'ha vist tan sols un gol, i visitant.