Figueres 1-3 Vilafranca (Xavi Ferrón / Víctor Oribe, Aday Benítez i Ton Ripoll)
L'Hospitalet 2-0 Cerdanyola (David García i Pedro J. Manzi)
Prat 2-0 Terrassa (Jordi Cano i Toni Larrosa)

Aquesta és la classificació després de la J22:

Resultats: 5 victòries locals, 4 empats i 1 victòria visitant
Màxim golejador: Sergi Arranz (HOR), 10 Llistat complet

L'anàlisi dels dilluns

Dades, noms propis, fotos i vídeos que ens deixa la jornada

• Els ex. La J22 es tanca amb els tres equips descendits de Segona B el darrer estiu situats al capdavant de la taula. Els tres vencien aquest diumenge.

• Invicte. El líder Espanyol B continua amb pas ferm: 19 victòries en 22 partits, invicte encara, manté el +19 sobre el segon i ja té +23 sobre el cinquè... a bon ritme per confirmar l'accés al play-off a l'inici de la primavera.

• Ferm. Segon triomf seguit per a l'Hospitalet, que consolida la segona plaça, agafant +3 sobre el Prat. Continuaran, passi el que passi, en play-off la setmana vinent.

• Entrada. El Prat s'enduia el gran duel directe de la zona alta davant el Terrassa i ha irromput al play-off; s'ha situat tercer... i ha tret de la zona noble els egarencs, ara sisens.

• 37 punts. La línia de play-off la marca ara el Sant Andreu, quart amb 37 punts... i l'Ascó, cinquè, amb els mateixos punts. La igualtat és màxima.

• Més aspirants. Dels deu primers, només perdia el Terrassa. Tenint en compte que l'Espanyol B ja és en una altra lluita, tenim nou candidats per a tres places de play-off... i és que fins al desè classificat és a 3 punts del quart! Vencien Reus B Cambrils i Vilafranca, empataven Europa i Pobla Mafumet i perdia el Terrassa... però tots continuen a la nòmina d'aspirants.

• En ratxa. El Reus B Cambrils, a la part alta, i el Santfeliuenc, a la zona baixa, encadenen tres victòries. Els blanc-i-blaus ja tenen +14 sobre el descens.

• Un punt per sobre. El Palamós empatava a Sant Boi i apuja un punt el llistó de la permanència, ara marcat als 16 punts, +2 sobre el descens.

• Un empat. Derrotes de Granollers i Vilassar de Mar, que obren el descens... i empat del cuer, el Gavà, al Nou Sardenya. Els gavanencs, com el Vilassar de Mar, són a 3 punts de la permanència.

• 19 gols. Jornada de baixa anotació, si ens guiem per la mitjana d'uns 25 gols per cap de setmana... Nou equips es quedaven sense marcar, i predominaven els gols locals, 13 a 6.

• Casolà. La J22 ha estat de perfil local: la meitat dels partits s'han resolt amb triomf a casa; s'han vist quatre empats... i un sol triomf visitant, el del Vilafranca a Figueres.

• La jornada que ve. Plats forts per a la J23. En destaquem tres!
    • Sant Andreu-Espanyol B: quart contra primer, duel barceloní de play-off
    • Gavà-Prat: duel comarcal, molt en joc... en diferents bandes de la taula
    • Terrassa-L'Hospitalet: els enfrontaments directes a dalt ho definiran tot... i aquest n'és un!

Partit a partit

• Sense gols. El duel d'aspirants de dissabte, entre Pobla Mafumet i Sant Andreu, acabava amb repartiment de punts (0-0).
    • Bon paper dels porters, José Perales i José Segovia, situats entre els quatre menys golejats del grup
    • Els andreuencs jugaven els darrers 20 minuts amb un home menys per expulsió de Carroza
    • Tres partits seguits sumant per a la Pobla (5 punts de 9)
    • Els grana són desens... a tres punts del quart (el Sant Andreu)
    • Els quadribarrats, que s'enduen el goal average, enllacen tres partits sense guanyar i sense marcar
    • Són quarts, empatats a punts amb el cinquè, l'Ascó
El Reus B Cambrils s'enduia els punts als minuts finals // CF Reus

• Molt forts. El Reus B Cambrils supera el Vilassar de Mar (1-0) i queda a un sol punt de les places de play-off.
    • Gol guanyador de Roger Ametllé, el seu segon aquest curs
    • Els cambrilencs han sumat 10 punts dels últims 12 possibles, amb tres victòries consecutives
    • Són setens, a un sol punt del Sant Andreu
    • El Vilassar de Mar, penúltim, cau al minut 88
    • Els maresmencs encadenen tres derrotes, encara no han sumat el 2018
    • Amb tot, els vilassarencs queden a 3 punts de la permanència

• Enratxats! També encadena tres victòries el Santfeliuenc, que agafa més aire encara després de superar l'Horta (2-0).
    • Doblet d'un altre home en ratxa, Adri Recort, que en 7 dies ha marcat els 3 gols que acumula en aquesta lliga
    • Un gol al primer temps, en un xut des de la frontal; i un a la represa, recollint una pilota morta dins l'àrea
    • El Santfe també acumula tres partits sencers, i 277 minuts de joc, sense encaixar; no ha cedit cap punt ni ha encaixat cap gol aquest 2018 (i a la segona volta)
    • Els blanc-i-blaus ja tenen +14 sobre el descens
    • Els hortencs perden després de cinc jornades seguides sumant
    • Feia gairebé tres mesos que l'Horta no perdia fora de casa (a la J11, 2-1 a Vilafranca); des de llavors encadenaven cinc sortides sumant (quatre triomfs i un empat)
    • Els barcelonins tenen +17 sobre el descens i són ara a 6 punts del quart
Aozora Kishimoto feia el 0-2 per al Gavà // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Empat trepidant. El Gavà se situa amb 0-2 al Nou Sardenya... i l'Europa empata en un rush final bastant embogit (2-2).
    • Gran partit del porter gavanenc, Pol Busquets, que fins i tot aturava un penal a la segona part, a xut de Raíllo
    • Bon paper també de diversos nouvinguts al conjunt blaugrana: lluitador Sani, marcava Ao Kishimoto, l'assistia Mario Cardete... el primer gol el feia Ahmad Khodr 'Aks'
    • Amb 0-2 l'Europa veia com Busquets aturava el penal...
    • ...però en dos minuts, els graciencs empataven el duel, amb les dianes de Javi Navarro (ja en suma 7) i Alex Cano (3r gol en lliga)
    • El punt rescatat manté l'Europa invicte a la segona volta (7 punts de 9 possibles); els graciencs són vuitens, a dos punts de la zona noble
    • El Gavà ha sumat 2 punts dels últims 27... continua cuer, ara emptat amb el Vilassar de Mar... i continua també a 3 punts de la salvació

• Un més. El líder Espanyol B tomba el Granollers amb un gol a cada part (2-0) i continua ferm i invicte.
    • Un autogol de Víctor Díaz obria la llauna
    • Bon paper granollerí, amb arribades... i bona actuació dels porters (Víctor Colchero era substituït a l'equador de la segona part per Carles Santaló)
    • El lateral Adrià G. Pedrosa, amb el seu tercer gol en aquesta lliga, tancava la victòria amb un xut creuat
    • Els blanc-i-blaus ja són el millor local, el millor visitant, l'equip que més marca i el que menys encaixa. Líder total.
    • Encadenen cinc victòries i a la Dani Jarque han sumat 31 punts de 33 possibles
    • El Granollers continua obrint el descens, ara a 2 punts de la permanència
    • Els vallesans han sumat 1 punt dels últims 18 possibles

John Neeskens salvava un punt per al Santboià // David Ferrer - FC Santboià

• Empat. El Santboià i el Palamós es reparteixen punts (1-1) i continuen a les seves respectives zones.
Estrena de Pitu Batlle a la banqueta palamosina // David Ferrer - FC Santboià

• Remuntada. El Vilafranca capgira un 1-0 a Figueres (1-3) i es reenganxa a la lluita pel play-off.
    • Xavi Ferrón, 8è gol del curs, avançava els figuerencs
    • Abans del descans, Víctor Oribe (6 gols en lliga) empatava el duel...
    • ...i als primers 15 minuts de la represa, Aday Benítez (7è gol del curs) i Ton Ripoll situaven l'1-3 per als vilafranquins
    • Els penedesencs marquen i guanyen després de tres jornades sense triomfs ni gols
    • Són ara novens, a 3 punts de la quarta plaça
    • Irregularitat del Figueres: encadena tres derrotes a Vilatenim... i dues victòries a domicili
    • Els empordanesos tenen +12 sobre el descens
Christian Alfonso (re)debutava amb l'Hospi // Daniel Martínez - Radio Afición LH

• Més segons. Triomf de l'Hospitalet davant el Cerdanyola (2-0) que manté els riberencs a la segona plaça, ara amb +3 sobre el tercer.
    • David García avançava l'Hospi, amb el seu 3r gol del curs...
    • ...i a la represa, el 9è gol en lliga de Pedro Manzi consolidava el triomf local
    • 11 punts dels últims 15 per als de Xavi Molist, que inicien any i volta amb fermesa de resultats
    • El Cerdanyola encadena dues derrotes a domicili...
    • ...però manté distància sobre la zona de perill: té +9 sobre el descens
David García obria la llauna per a l'Hospi // Daniel Martínez - Radio Afición LH

• Triomf clau. El Prat s'imposa al Terrassa (2-0) i li treu la plaça de play-off.
    • Opcions inicials per als vallesans, destacant un un a un de Fran Piera que Sergio Fernández abortava molt bé... i un xut al pal de Xavi Civil
    • Era però el Prat qui s'avançava, gol de Jordi Cano, el 4t que marca aquest curs
    • Raúl Torres enviava un llançament sublim de falta al travesser
    • El Terrassa es quedava amb deu, expulsió d'Amantini...
    • ...i Toni Larrosa, als últims minuts, tancava el triomf (3r gol en lliga)
    • Quarta victòria als últims cinc partits del Prat
    • Els potablava són tercers, a 3 punts del segon... i amb +1 sobre quart i cinquè
    • Encadenen els pratencs tres victòries a casa
    • Segona derrota seguida per al Terrassa, que és ara sisè, a un punt de la zona noble

• Punt de diferent lectura. Empat sense gols entre Ascó i Castelldefels (0-0), que deixa els verds a tocar del play-off i els grocs en zona tranquil·la.
    • L'Ascó encadena ja 277 minuts de joc sense marcar (tres partits sencers)
    • Els verds només han guanyat dos partits dels últims 12
    • Encadenen, a més, quatre partits a casa sense guanyar (tres empats i una derrota)
    • Amb tot, són cinquens, amb els mateixos punts que el Sant Andreu, quart
    • El Castelldefels només ha perdut dos partits dels últims vuit
    • Encadenen els mariners cinc sortides sense guanyar (dos empats i tres derrotes)
    • Els del Baix Llobregat tenen +13 sobre el descens
Empat entre Ascó i Castelldefels // Mariona Grau - UE Castelldefels

Repàs general

Pedro Manzi ja suma 9 gols // Daniel Martínez - Radio Afición LH

• Moviments als Golejadors. Pedro Manzi (L'Hospitalet) arriba als 9 gols, a un del líder Sergi Arranz. Ja en suma 8 Xavi Ferrón (Figueres), i Javi Navarro (Europa) i Aday Benítez (Vilafranca) anotaven la seva 7a diana. Víctor Oribe (Vilafranca) ja acumula 6 gols fins ara, un cop retornat després de la lesió. Un total de 4 futbolistes (Adrià Recort i Ignasi Varona) han obert el seu compte golejador en aquesta J22.
Javi Navarro ja suma 7 gols // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Gols destacats. Ens quedem amb el primer d'Adri Recort (Santfeliuenc), Adrià G. Pedrosa (Espanyol B) i Víctor Oribe (Vilafranca). [No hem vist imatges encara de l'Hospitalet-Cerdanyola]

• 541 gols. Els 19 gols de la J22 abaixen lleugerament la mitjana anotadora; se situa als 2'46 gols per partit, superior als del curs passat (2'27 a final de curs). Fins ara s'han marcat 30 gols més que els anotats a les vint-i-dues primeres jornades del curs passat (511), una variació del +5'87%.

• Millor local: Espanyol B (31 de 33, 93'33% dels punts) | Pitjor local: Granollers (5 de 30, 16'67%)

• Millor visitant: Espanyol B (29 de 33, 93'94%) | Pitjor visitant: Gavà (6 de 33, 18'18%)

• Victòries locals 40% | Empats 24% | Victòries visitants 36%

• Respecte el curs passat, baixen sis punts els triomfs locals (46% a finals del curs passat); descens clar també, sis punts, dels empats (30% a la 16/17) i hi ha un augment claríssim, d'11 punts fins ara, de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 25% dels partits.

• Màxim golejador: Espanyol B (49) | Menys golejat: Espanyol B (14)

• Menys golejador: Vilassar de Mar (11) | Més golejat: Gavà (58)

• Rendibilitat. El Santboià és l'equip més rendible quant a gols anotats. Per cada gol marcat ha sumat 1'75 punts de mitjana: 16 gols, 28 punts per als vermells.

• Camp on es veuen més gols. El Feliu i Codina continua al capdavant de la dada, amb 3'70 gols per partit de mitjana. S'hi han vist 37 gols en 10 duels. En canvi, el Joan Baptista Milà és a l'altre extrem de la dada: s'hi han vist 19 gols en 12 partits, 1'75 dianes per duel de mitjana